Camí de Ronda Tossa de Mar - Lloret de Mar








Per camins, cales i corriols arran de mar 

Els camins de ronda constitueixen una de les més belles passejades que es poden fer per la Costa Brava. Aquests recorreguts pels camins que voregen la costa permeten gaudir del paisatge natural de la línia de la Costa Brava. 
Una excursió "mediterrània" que no perd l'interès en cap moment, entre Tossa de Mar, una de les poblacions emblemàtiques de la Costa Brava,i Lloret de Mar, una de les destinacions turístiques més importants. 

Desnivell: + 650 metres aprox.

Distància: 13 Km. aprox.

Punt de partida: Plaça de l’església de Tossa de Mar.
Per la carretera GI-681 des de la C-35 o per la carretera GI-682 des de Lloret de Mar podem arribar fins a la encisadora població de Tossa de Mar.

Ruta: 
Es Codolar - Cala de ses Sorres - Mirador Es Cards - Roca dels Caçadors - Cala des Sot d’en Cona - Cala d’Allà on raja l’aigua - Cala d’en Jeroni - Cala Moltó - Cala Es Llevador - Cala de l’Ull de Vidre - Cala d’en Carles - Cala des Rajols - Platja de Llevant de Llorell - Roca Plana - Platja de Garbí de Llorell - Platja de Portopí - Cala Morisca - Platja de Canyelles - Port de Canyelles - Caleta d’en Simon - Punta des Cabdells - Caleta d’en Trons - Punta Roja - Caleta des Frares - sa Bassa des Frares - sa Caleta - Racó des Carall Bernat - Trajo de Venècia - Trajo d’en Reiner

Recorregut: 
Sortim de Tossa de Mar al costat de Es Codolar, una de les cales més boniques de la Costa Brava, pel camí de ronda gaudint de les vistes de la població. 
Xino-xano arribem al mirador d’Es Cards on podem observar les magnifiques vistes de la costa Tossenca i del massís de ses Cadiretes. 
Més endavant el camí de ronda passa a ser un corriol saulós pel que haurem d’anar amb cura de no relliscar en les continues pujades i baixades durant tot el recorregut. 
Arribem a la Roca dels Caçadors, antic punt de vigilància dels carrabiners. 
Seguim avançant per un dels paratges que encara resten verges de la costa brava. 
Gaudim de les vistes de la Cala des Sot d’en Coma i després ens apropem fins a la preciosa Cala d’Allà on raja l’Aigua on aprofitem per fer un petit descans en un entorn magnífic. 
Reprenem la caminada en mantingudes pujades i baixades per corriols i corriolets propers a costa. Passem per la Cala d’en Jeroni on hi ha una pedra de d’un molí a mena de taula i seguidament ens apropem fins a l’esplèndida, encaixonada i fotogènica Cala de Moltó. 
Continuem fins la cala d’Es Llevador i seguidament fins a les cales situades arran de mar del càmping de Cala Llevadó, Cala de l’Ull de Vidre, Cala d’en Carles i Cala des Rajols. 
Idíl•liques cales amb uns fons de mar de colors blau, verd i turquesa que ens conviden a la remullada. Seguim arran de mar per les llargues platges de Llevant de Llorell i Garbí de Llorell, un xic més turístiques i que disposen de diferents bars i quiosquets per activitats esportives. 
Seguim fins a les properes platges de Portopí, més reservades i tranqui-les, on hem d’arribar al seu extrem per trobar unes escales que ens duran a la següent cala. 
Pugem i en poca estona tornem a baixar, en pronunciada pendent, fins a l’encantadora Cala Morisca. 
A continuació prenem un corriol que s’enfila muntanya amunt pel Turó de la Morisca allunyant-se de la costa fins que enllacem amb el GR-92 que ens acompanyarà fins al final. 
Ara ens endinsem per diferents urbanitzacions, canviant de vessant i baixem fins a la Cala Canyelles. Ens apropem fins al Port de Canyelles on aprofitem per fer l’àpat del dia en una terrassa a tocar de mar. Sortim per unes escales al costat del restaurant proper i tornem a endinsar-nos per diferents urbanitzacions fins baixar i recuperar un altre cop la primera línea de mar.
Propers a la Caleta d’en Simon comença l’últim tram que transita per un camí de ronda molt ben traçat i arreglat. 
Passem per diferents i encisadores cales, puntes i caletes fins al castell d’en Plaja de propietat privada, encara que inclòs en l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. 
Aprofitem per remullar-nos els peus al Racó des Carall Bernat i seguidament continuem fins a la població de Lloret de Mar donant per finalitzada l’excursió d’avui.

Breu: 
Camins i corriols utilitzats antigament per carrabiners, contrabandistes, pescadors per un indret feréstec d’enorme bellesa paisatgística de la singular Costa Brava. 
Malgrat el pas ineludible per les urbanitzacions que van esquinçant la costa, el recorregut paga prou la pena per conèixer les extraordinàries cales a les que no ens podem apropar d’una altre manera. 
Un dia solejat ens ha permès gaudir del camí de ronda en tots els sentits .

Els caminants: Esther - Josep i Mercè

Print Friendly and PDF