Taga  2041






Un mirador excel•lent

El Taga no deixa de ser un cim modest i al mateix molt conegut al Ripollès, potser menyspreat per la proximitat de les altives muntanyes veïnes de les valls de Núria i del Fresser.

Distancia: 8,30 Kms.

Desnivell: 710 metres

Aproximació: Sant Martí d'Ogassa.
S’arriba amb cotxe fins a Ogassa des de Sant Joan de les Abadesses. Després una pista ens durá fins a Sant Martí d'Ogassa on trobarem una mena de pàrquing proper a l’absis de l’església romànica de Sant Martí d’Ogassa.

Ruta:
Sant Marti d’Ogassa – Abeurador – Portella d’Ogassa – Taga – Coll de Jou – Drecera – Sant Marti d’Ogassa

Recorregut:
El camí comença uns metres més endavant de l’església esmentada on trobarem un pal amb diferents rètols i direccions. Prenem el camí que desprès ens converteix en corriol tot seguint unes marques circulars de color verd i blanc, fins el abeurador on fem una aturada tècnica. Seguim en mantinguda pujada, amunt pel marcat corriol fins a la Portella d’Ogassa des d‘on ja es fa visible el Taga. Ara la pujada es torna més suau mentre ens enfilem pel mig dels prats, un xic innivats, cap al nostre objectiu. Un cop arribats al cim trobarem una espectacular creu blanca que corona el mateix. Les vistes des del cim son espectaculars; podem veure el Pedraforca, la vall de Núria, el camí dels Enginyers, el Bastiments, el Puigmal, el massís del Canigó i fins i tot l’inconfusible perfil de Montserrat. Cal aprofitar, mentre reposem, per gaudir d’aquet fantàstic paisatge. La tornada la fem per un altre camí, anem a buscar el coll de Comallonga on s’inicia un corriol que baixa decididament anant a cercar un tancat. Un sender poc definit i proper al tancat ens portarà fins el Coll de Jou. Ara ja només ens cal seguir la pista cap a l’esquerra per tal de tornar a Sant Marti d’Ogassa. Uns metres més endavant s’ha de prendre una drecera que transcorre a l’esquerra de la pista, inicialment poc definit que desprès es transformarà en un corriol pel mig del bosc, prou evident fins a l’església de Sant Martí d’Ogassa i punt d’inici d’aquesta ruta circular.

Breu:
Un dia solejat ens ha permès realitzar còmodament aquesta bonica ruta circular. La ruta orientada per la cara Sud ha donat pas a una pujada exempta de neu fins a la Portella d’Ogassa. A la resta trobem taques de neu per fer una mica més d’ambient. Tot plegat una jornada de muntanya prou agradable.

Els trescaires: David - Gloria – Josep – Jesús – Matilde – Mercè – Vicenç - Sergi

Print Friendly and PDF