30a Cursa El Corte Inglés




La cursa més popular d'Europa


La Cursa d'El Corte Inglés, és una cursa popular atlètica, d'inscripció gratuïta que es disputa anualment a la ciutat de Barcelona. Es disputa des de l'any 1979 en un circuit urbà i és organitzada per l'empresa El Corte Inglés, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.
La cursa s'acostuma a disputar un diumenge d'abril o maig, sobre un traçat urbà d'11 quilòmetres pels carrers cèntrics de Barcelona. La sortida s'efectua a la confluència de Plaça Catalunya amb Passeig de Gràcia. A continuació s'enfila Passeig de Gràcia amunt, torçant pel carrer Aragó fins a plaça Espanya, d'on se surt cap a la muntanya de Montjuïc. Es travessa l'Estadi Olímpic Lluís Companys per l'interior i es torna a baixar la muntanya fins a Paral·lel, Ronda Sant Antoni, finalitzant de nou a la Plaça Catalunya.
La Cursa d'El Corte Inglés és una de les curses populars amb més participació del món. L'any 1994 hi van prendre part 109.457 atletes, actual rècord Guinness com a cursa atlètica amb més participants del món. L'edició del 2015 va veure la participació de 81.014 persones.

Distància: 11 Km. 

Recorregut:
09:30 Plaça de Catalunya. Un tret dóna la sortida als 11 quilometres de la cursa. Comencem a “tranques y barranques” anant esquivant gent, bancs, gossos, cotxets per a nens, papereres i tot tipus d’obstacles urbans. La massificació al quilòmetre 1 es total. Enfilem el carrer Aragó fent avançaments per tots costats. Al quilòmetre 3 ja podem córrer un xic més còmode, sense luxes. Xino-xano arribem a la plaça d’Espanya i enfilem l’avinguda Maria Cristina on baixem el ritme, doncs la pujada és suau però mantinguda. Molta gent en aquest tram fa llufa, però naltros aguantem el ritme serenament a l’esforç requerit. El quilòmetre 6 dóna l’entrada a un Estadi Olímpic desolat, sense públic ni cap aplaudiment, però no deixa de tenir la seva gràcia. Seguidament ve una baixada, a ritme suau, pel carrer Lleida fins el carrer Manso i quilòmetre 9. Això ja esta fet, "esto está chupao. Pugem per la ronda de Sant Antoni on trobem el quilòmetre 10. Enfilem pel carrer Pelai amb un sol espaterrant de ple estiu. Apretem el cul i passem sense més pena ni gloria pel quilòmetre 11 on està ubicada la “meta”. Un temps total de 1:15 (al que li podem restar els primers 5 minuts de l’inici degut a la massificació) ens deixa un temps que per a naltros ja ens esta prou bé. Tampoc teníem l’intenció d’impressionar a ningú. Una primera cursa perfecte per la Mercè, a un ritme constant. 

Breu:

La cursa més popular, la que registra més inscrits d’Europa, segons diuen. De fet aquesta cursa no és la més atractiva, ni més interessant, però és una excusa més per entrenar i córrer. Una cursa no entesa per fer el teu millor temps, ni per batre cap record. Cursa idònia per iniciar-se, doncs ambient no li falta. Per la Mercè significa la seva primera cursa amateur desprès d'uns curs entrenaments per Tossa de Mar i per la Carretera de les Aigües. Tot plegatResumint podríem dir que vam passar una bona estona, participant i fent esport al mateix temps. 

Els runners: Josep i Mercè

Print Friendly and PDF

1 comentari:

Oscar ha dit...

Moltes Felicitats, a vosaltres també!! Especialment a la Merçè, que per començar...no está gens malament! 11 Km. i la pujada a Montjuic!! Enhorabona!