VII Travessa de Montserrat




Una de les primeres travesses de Montserrat 

Montserrat és un massís muntanyós de Catalunya força prominent que ha destacat en la tradició catalana, entre altres motius, gràcies a una geologia i una topografia pròpies molt característiques, que han estat valorades estèticament de forma positiva. Situada a cavall de les comarques del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat, s'hi aixeca el monestir de Montserrat, una benedictina abadia consagrada a la Mare de Déu de Montserrat, una marededéu trobada. El nom prové de la paraula mont, muntanya, i serrat, cadena muntanyosa. Tant serrat com serralada procedent de serra (un seguit de muntanyes), i, precisament, aquesta paraula deriva del llatí serra, que és el nom de l'instrument per serrar (o xerrac), per la forma que tenen les muntanyes enfrontades una al costat de l'altra, que fan pensar en els dents de serra. 

Desnivell: + 1.150 metres aprox.

Distància: 20 Km. aprox.

Punt de partida: Santa Cecília.
Des de Monistrol de Montserrat prenem la carretera BP-121 i abans d'entrar a l'aparcament del Monestir girem a mà dreta per la carretera BP-1103 cap a Can Maçana. En poca estona arribem a Santa Cecília on estacionem el vehicle.
Veure punt de partida a Google Maps.

Ruta: 
Santa Cecília - Camí de l’Arrel - Pla de la Trinitat - Sant Benet - Plaça de Santa Anna - Pas dels Francesos - Monestir de Montserrat - Camí de Sant Miquel - Sant Miquel - Pla dels Soldats - Camí de les Ermites - Pla de les Taràntules - Camí Nou de Sant Jeroni - Ermita de Sant Jeroni - Sant Jeroni - Monument a Verdaguer - Les Pinasses - Camell de Sant Jeroni - Torrent del Migdia - Coll del Montgròs - Montgrós - Coll del Montgròs - Coll de les Comes - Coll del Miracle - Coll de Porc - Camí de la Roca Foradada - GR 172 - Santa Cecília

Recorregut: 
Sortida: Santa Cecília 684 metres
Monestir de Montserrat - 715 metres (Control de pas i avituallament)
Sant Joan - 970 metres (Control de pas)
Ermita de Sant Jeroni - 1149 metres (Control de pas i avituallament)
Montgròs - 1133 metres (Control de pas)
Coll de Porc - 974 metres (Control de pas i avituallament)
Arribada: Santa Cecília 684 metres.
Temps aproximat: de 5 a 8 hores

Breu: 
Una de les primeres caminades organitzades que solquen Montserrat per tots els costats i vessants. Travessa memorial “Toni Moreno - Joan Ramon Buil” que disposa d’un traçat trencacames amb el típic perfil de continues pujades i baixades. Caminada força recomanable per conèixer d’una tacada gran part del magnífic Massís de Montserrat.
Avui ens hem posat les piles i hem fet un temps força acceptable de 05:41 (veure classificació).
Les travesses de muntanya són una bona manera de conèixer el país i al mateix temps són un entrenament perfecte per assolir nous desafiaments. Tot plegat hem gaudit d’una profitosa jornada de muntanya en tots els sentits.

Els caminants: Josep - Kiko - Òscar

Print Friendly and PDF