Agullola de Rupit
via Normal  V-





L’excepcional mirador del Salt de Sallent 

L'Agullola de Rupit és un dels penya-segats més emblemàtics del Collsacabra. Té forma d'agulla; sembla que ha estat feta amb tall de ganivet. El penya-segat, en forma d'illot, està envoltat per un paisatge verge d'un bosc gran i frondós talment un mar. Des de dalt d'aquesta talaia gran (922 metres) es pot contemplar una gran part del Collsacabra (Salt de Sallent, Rupit), la Selva i les Guilleries, com també els pantans de Sau i de Susqueda. Se l'anomena popularment el Mugró de Catalunya per la forma peculiar que té. 

Collsacabra / Agullola de Rupit / Via Normal V-

Punt de partida: Rupit.
Des de Rupit seguim per la carretera que creua i continua per la dreta. Circulem pel Camí de Rupit a Sant Joan de Fàbregues. Sortim del poble i continuem per la pista cimentada en direcció a Sant Joan de Fàbregues. Quant s’acaba la pista cimentada estem al Pla del Roquer. En aquest punt, cerquem un replà a mà esquerra on estacionem el vehicle.

Aproximació: ½ hora aprox.
Seguim en sentit Sud per la pista fins que veiem l’Agullola Xica. Més endavant arribem al Grau de Saltabocs per on desgrimpem uns metres. A continuació cal anar resseguint a peu del cingle fins una fita que ens indica l’inici de la via.

Llargs :
L1 25 m III / II / I
canal terrosa i flanqueig per una estreta lleixa fins un arbre on muntem la reunió 
L2 15 m V- / IV / III
pas clau de la via a la sortida, es continua per una placa no molt franca fins un arbre mort que cal vigilar doncs un dia d’aquets se’n anirà avall, també es pot muntar la reunió uns metres abans a l’instalació del ràpel 
L3 30 m IV+ / III+ / IV / III
sortim per una placa que ens duu a una xemeneia amb un tac de fusta, continuem fins un gran forat i un seguit de plaques fins al capdamunt 

Descens: 
Dos ràpels de 30 metres aprox. Un primer ràpel fins a l’instalació propera a la segona reunió i un segon ràpel fins la base de l’agullola. Cal anar amb compte amb les cordes que no s’enredin amb l’abundant quantitat d’arbres i esbarzers.

Breu: 
Escalada clàssica i obligada en un paratge salvatge de Collsacabra. La via transita per la vessant més amable d’aquesta vistosa agulla separada de la cinglera. Al capdamunt de l’agullola podem gaudir d’unes privilegiades vistes del Salt de Sallent. Tot plegat hem gaudit d’una bona jornada d’escalada per aquestes contrades.

Cordada: PeP & PeP

Print Friendly and PDF