Turó de l’Escletxa  447






Mini via ferrada que ens transporta a un dels 100 cims. 

Desnivell: + 280 metres aprox.

Distància: 5,50 Km. aprox.

Dificultat: K1

Punt de partida: Cementiri de Castellbell i El Vilar.
Sortim de la carretera C-58, en direcció a Montserrat, per la BP-1121 fins a Castellbell i El Vilar. Ens dirigim cap al centre de la vila i a continuació anem seguint les indicacions, per la mateixa carretera, en direcció al cementiri. Més endavant abandonem aquesta carretera i prenem la carretera BP-1273 que ens duu sense pèrdua fins al cementiri. Estacionem el vehicle en un replà a mà dreta, proper al cementiri i a les vies del tren.
Veure punt de partida a Google Maps.

Ruta: 
cementiri - pont - túnel - Masia Cal Guixa - via ferrada - Turó de l’Escletxa - pista - túnel - pont - cementiri

Recorregut: 
Sortim per la pista que surt de l'estacionament i passem pel pont que creua les vies de tren. Continuem endavant i creuem l’autopista C-16 per un túnel. Sortint del túnel, hem de girar a mà dreta i remuntem el ressalt per continuar per una pista asfaltada molt propera a l’autopista. Arribem a la masia de Cal Guixa i regirem en sentit Nord per a anar a trobar una pista superior. Continuem per aquesta altre pista fins abandonar-la més endavant per un corriol que s’enlaira en sentit Sud-est. Atents a les fites i alguna que altre marca de pintura negre, pugem decididament en clara direcció a les parets que es divisen al davant. Fent ziga-zagues, avancem per un camí costerut que disposa d’esglaons de fusta per facilitar el progrés en las zones més atrotinades. Arribem a la base de la via ferrada i ens calcem els atuells per afrontar-la. La via ferrada es composa d’uns 10 metres aprox. equipats amb esglaons i cable de vida. Superem el desnivell i ens plantem al capdamunt amb facilitat- A continuació, seguim en sentit Nord-est per un corriol força fresat i damunt de la carena. Seguim sense pèrdua i passem sota del Turó de l’Escletxa i anem regirant en sentit Nord fins tronar un corriol a mà esquerra que es dirigeix cap al turó. En poca estona ens plantem al capdamunt del Turó de l’Escletxa, que està inclòs en el llistat de “100 cims” un repte d’altura de la FEEC. Turó que disposa d’un vèrtex geodèsic i d’unes excel•lents vistes de Montserrat, això és el que diuen doncs avui la boira planeja còmodament per arreu. Desprès de les fotos pel record, continuem endavant en sentit Nord i ens apropem a visitar una propera cabana de pedra seca. Continuem en sentit Nord fins a les traces d’una pista abandonada i continuem fins a enllaçar amb la pista principal. Seguim aquesta pista i l’abandonem uns metres més endavant per un camí que surt per l’esquerra. Xino-xano anem davallant i ens apropem a l’autopista C-16. Abans d’arribar, atents, prenem un corriol per la dreta que davalla amb decisió. A continuació passem un altre vegada pel túnel i desfem al camí d’anada fins a on tenim estacionat el vehicle.

Breu: 
Excursió tranqui-la per estirar una mica les cames, amb una mini via ferrada com a complement de la caminada. Una mini via ferrada que es pot superar amb o sense equipament, a gust del consumidor, pel seu baix compromís i llargada. Malgrat la boira que no ens a permès gaudir del paisatge, hem estirat les cames i hem gaudit d’una interessant proposta de muntanya.

Els caminants: Gloria - Jesús - Josep

Print Friendly and PDF