GR 131 / Lanzarote







Una illa edènica, reserva de la Biosfera

Lanzarote és l'illa més oriental i una de les més antigues de l'arxipèlag, encara que amb una activitat volcànica recent. Té una superfície de 845,94 km² i una població de 145.084 habitatnts. La capital és Arrecife, amb 58.156 habitants. Destaquen els volcans de Timanfaya, que donen nom al Parrque Nacional de Timanfaya , producte de les erupcions ocorregudes entre 1730 i 1736. El punt més alt són les Peñas del Chache, al Massís de Famara, amb 671 metres. Tota l'illa va ser declarada Reserva de la Biosfera l’any 1993.
A l'illa va néixer l'arquitecte i artista César Manrique, entre les obres es troben els Jameos del Agua, el Jardín de Cactus i el Mirador del Río .
Peñas del Chache amb 670 m.d'altitud és el cim més elevat de l'illa. La seva població és coneguda com a lanzaroteños o conejeros.


Desnivell: +1.400 metres

Distància: 71,2 Km. aprox.

Etapes:
01  Órzola - Haría = 12,21 Km. / +430 metres
02  Haría - Teguise  = 12,56 Km. / +355 metres
03  Teguise - San Bartolomé = 9,34 km. / +90 metres
04  San Bartolomé - Yaiza = 23,03 Km. / +450 metres
05  Yaiza-Playa Blanca = 13,76 Km. / +70 metres

Etapa extra:
01  Sendero Papagayo = 7,00 Km. / +180 metres

Birding:
La travessa prioritza no portar molt de pes, motiu que no permet dur una càmera fotogràfica en condicions per registrar les aus, vol dir que totes les fotos estan presses amb una càmera de butxaca convencional mirant d’apropar-me tot el possible abans de que fugin. 
Malgrat les limitacions, el GR passa per indrets molt adequats per l’observació d’aus. 
Vam poder identificar clarament la Piula de berthelot, Pardal de passa, Botxí meridional (molt abundants) i la Mallerenga africana i Pioc Hubara (afortunadament) entre d’altres.

Breu:
Un sender ben traçat per l’interior de l’illa, que transita pels punts de més interès i poblacions amb més caliu. 
Després de La Graciosa, Lanzarote ens ha sorprès per la seva gent, paisatge, flora i fauna. 
Una illa amable amb pobles blancs i una gastronomia particular. 
Les etapes es poden escorçar o allargar a gust del consumidor, però creiem que les distancies de les etapes són les adequades per poder gaudir de la caminada en tots els sentits. 
Hem caminat tranquil•lament, xino-xano, palpant la llum, el paisatge, els costums, la natura i demés ingredients que formen part de la travessa.

Els senderistes: Josep i Mercè

Print Friendly and PDF