Turó de les Tres Creus  796
Cogulló de Cal Torre  881







Dues talaies i/o mirandes excel•lents

Desnivell: + 400 metres aprox.

Distància: 7,25 Km. aprox.

Punt de partida: Trencall de Can Miqueló.
Des de l’autovia A2 ens apropem a Castellfollit del Boix per la carretera BV-1081. 
Creuem i abans de sortir del poble una pista de terra s’endinsa en direcció a Can Miqueló. 
En poca estona arribem a una mena de pla i/o cruïlla de camins anomenat trencall de Can Miqueló veurem un rètol indicador. Estacionem el vehicle pel voltant.

Ruta:
Trencall de Can Miqueló - Solana de Cal Torre - El Portell - Collet de les Tres Creus - Turó de les Tres Creus - Collet de les Tres Creus - El Portell - Cogulló de Cal Torre – Serra de Cal Torre - Trencall de Can Miqueló

Recorregut: 
Per sota del rètol indicador surt una pista de terra en direcció Nord-est, deixem el camí que s’endinsa pel bosc en direcció Nord, doncs és el camí per on tornarem. 
Anem caminant per la pista que voreja la Solana de Cal Torre mentre gaudim de les primeres vistes del Massís de Montserrat. 
Xino-xano anem fent, tot passant per sota del Cogulló de Cal Torre i del Turó de les Tres Creus, fins una ample pista que puja per la nostra dreta. 
En aquest punt, ja sobrepassat el turó esmentat, regirem i prenem un corriol que en direcció Nord-oest es dirigeix directament cap el cim. 
Una pujada senzilla però farragosa pel deteriorament a que es veu sotmesa pel, al meu entendre injustificable, trànsit de motos tot terreny que campen lliurament sense cap tipus de restricció. 
En poca estona ens plantem a dalt del Turó de las Tres Creus. 
Magnifica talaia i privilegiat turó que gossa d’unes magnifiques vistes del Massís de Montserrat i dels Pirineus en tota la seva magnitud. Gaudim de la contemplació i prenem unes quantes fotos. 
Tot seguit abandonem el turó per la seva vessant oposada, anant a buscar la carena que ens durà cap al següent objectiu del dia. 
Davallem seguint el fil de la carena en direcció Sud-oest, sempre divisant el Cogulló de Cal Torre. Sense pèrdua arribem als peus i encarem la pujada per un camí, altre cop molt malmès per l’acció dels motoristes tot terreny. 
Més endavant, a prop del cim, el camí regira en direcció Nord i en poca estona arribem al Cogulló de Cal Torre. 
Un cim amb cabana, senyera i taula d’orientació on podrem identificar tots els cims del voltant. 
Un cop identificats un munt de cims, prenem un petit àpat de recompensa mentre contemplem un altre cop l’estètic perfil del Massís de Montserrat. 
No ens cansem de mirar el perfil de la muntanya sagrada, de gran bellesa, que des de d’aquesta vessant es pot observar tota la cara Nord en tota la seva magnitud. 
Reprenem la marxa per la pista que circula pel Sud-oest. 
En poca estona l’abandonem i prenem un camí proper a una mena de cinglera que va davallant per la Serra de Cal Torre. 
Tranquil•lament anem davallant pel camí sense complicacions. 
Propers al trencall de Can Miqueló trobem una cabana de pedra datada del 1892 que es troba en perfecte estat. 
Una estona més i arribem al punt d’inici d’aquesta ruta curta però força interessant.

Breu:
Una excursió matinal, ben trobada i propera a la ciutat. 
Una ruta que té com a principal atractiu les vistes que brinda del tot el voltant i en primera instancia del Massís de Montserrat que fotografiarem a dojo. 
Els cims coronats, encara que modestos tenen el seu peculiar atractiu. 
Un dia solejat, encara que a primera hora molt fred, ens ha permès gaudir d’una bona jornada de muntanya.

Els caminants: Josep i Mercè

Print Friendly and PDF