Aiguamolls de l'Empordà i Cap de Creus









Pajareando pels Aiguamolls de l’Empordà i Cap de Creus 

Els Aiguamolls de l'Empordà són una de les principals zones humides de Catalunya, juntament amb els deltes de l'Ebre i el Llobregat.Es troben ubicats a la plana empordanesa, entre les desembocadures dels rius Fluvià i Muga, en un espai caracteritzat pels cursos fluvials actuals, les antigues desembocadures dels rius, i els sistemes de canalització i rec dels conreus que històricament s'han donat en aquest lloc ric en aigua dolça.A més de la figura coneguda de Parc Natural, hi trobem les reserves naturals integrals (màxim nivell de protecció natural a la legislació catalana) de les Llaunes i dels Estanys. Els Aiguamolls de l’Empordà són un dels espais naturals de Catalunya en que s’observa una major varietat d’espècies animals.Els ocells fan dels Aiguamolls el seu refugi i el lloc de descans i en són més de 300 espècies, moltes d’elles protegides i d’una gran bellesa.Fins ara han estat citades 329 espècies d’ocells, de les quals 82 hi nidifiquen de manera regular.

Situació: 
Alt Empordà.
Parc Naturals dels Aiguamolls de l’Empordà (1)(2)
Parc Natural de Cap de Creus (3)

Observació: 
Aiguamolls de l'Empordà (1)
Estany del Cortalet
El Barracot
El Matà
Estany Europa
Depuradora d’Empuriabrava
Estany d’en Pericos
Camps de la Mugueta
Estany de Mornau
Estany de Vilaüt (2)
Cap de Creus (3)
Pla de Gates
Punta Falconera
Vall de Montjoi
Castelló d’Empúries

Breu: 
Bon indret per passejar i pajarear amb molta projecció i possibilitats d’avistament. S’ha de dir que cal bellugar-se per diferents àmbits a la recerca d‘espècies poc freqüents com el Falcó cama-roig, Gaig blau, Hortolà, Merla roquera, entre d’altres.
El Parc Natural disposa d'itineraris per conèixer la diversitat d'ambients que s'hi conjuguen. Alguns d'aquests itineraris transcorren al costat de camps de conreu i fruiters, així com pastures on sovint hi ha bestiar.


Aiguamolls de l'Empordà

Estany de Vilaüt



Print Friendly and PDF