Delta de l'Ebre





Birding total pel Delta de l’Ebre 

El Parc Natural del Delta de l'Ebre es troba a la desembocadura del riu Ebre, a la província de Tarragona, a les comarques del Montsià i del Baix Ebre, a la part més meridional del Principat de Catalunya. 
Es va declarar espai protegit el 1983, i ampliat posteriorment el 1986 amb una extensió de 7.736 hectàrees. El Delta de l'Ebre és la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants de l'Europa Occidental, després del parc regional de La Camarga a França i el Parc nacional de Doñana al Sud d'Espanya. 
La humitat del Delta de l'Ebre és d'importància internacional per a vuit espècies de plantes i 69 de fauna vertebrada, essent la majoria aus. 
Hi ha nius de 95 espècies, on hivernen, reposen i s'alimenten durant les migracions de moltes altres espècies d'aus. 
El delta de l'Ebre té unes 325 espècies d'aus de les 600 existents a Europa. 

Situació: 
Per l’AP-7 o bé per la N-340 ens plantem al Delta de l’Ebre composat pels termes municipals de l'Ampolla, Amposta, Camarles, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja.

Observació: 
L’Alfacada / Torre i Reserva l’Alfacada de MónNatura
L’Encanyissada / Mirador de l’Embut i Pont del Través
La Tancada / Espai Delta MónNatura i Salines de la Tancada
Badia dels Alfacs
Port de l’Illa de Mar
El Goleró
Bassa de les Olles
Les Madalenes
Mirador de La Tancada
Reserva Natural de Riet Vell
El Violí

Breu:
Parc Natural del Delta de l'Ebre per on cal bellugar-se en cotxe per accedir als diferents indrets situats en diversos àmbits. 
Esplèndid indret pels amants del "pajareo" i pels amants dels espais naturals. 
Cada any és celebra el DBF "Delta Birding Festival", festival internacional de primera magnitud en el món ornitòleg que es desenvolupa a l'espai MónNatura, idòniament ubicat al Delta de l'Ebre. 
Un festival que permet als ornitòlegs i amants de la natura, gaudir d'un munt d'activitats, conferencies i exposicions. 
Igualment és un esplèndid esdeveniment per iniciar-se en el món de l'ornitologia i poder fer les primeres observacions d'aus, per a tots nivells, de la mà de guies experts.

Print Friendly and PDF