Ronda Verda  [sector Barcelonès Nord]






La Ronda ciclista que volta Barcelona

La Ronda Verda és un itinerari ciclista semi-urbà que circumval•la la ciutat de Barcelona passant també pels termes municipals de l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. També hi ha una variant que amplia la volta i incorpora la ciutat de Badalona. La Ronda Verda està plantejada com un itinerari ciclista d'oci que transcorre per parcs, jardins i grans avingudes, però que també està integrada amb les xarxes ciclistes bàsiques dels municipis per on transcorre. El sector Barcelonès Nord, també anomenat sector Badalona, és una variant que circumval•la la ciutat de Badalona. S'agafa des de la llera del riu Besòs i creuant Santa Coloma de Gramenet. 

Desnivell: +/- 800 metres aprox.

Distància: 29 Km. aprox.

Punt de partida: 
Riu Besòs. Sortim del Guinardó per anar a trobar el riu Besòs pel carril bici que circula per la Ronda Guinardó. Seguim per l’avinguda de Rio de Janeiro i Passeig de Santa Coloma fins el pont de Santa Coloma que passa per sobre del riu Besòs i ens situa a l’inici de la ruta.

Recorregut:
Abandonem el lúdic i recuperat riu Besòs i seguim les marques pròpies de la Ronda Verda que son prou abundants i ens guiaran sense pèrdua. En suau pujada anem ciclant per Santa Coloma en sentit Nord-est, propers a la carretera B-20, fins creuar la mateixa per damunt del túnel de la Pallaresa. Ara per pista de terra i per l’altre vessant ens apropem fins a Sant Jeroni de Murtra. Seguidament arribem al mirador de Sant Jeroni de Murtra on obtindrem unes bones vistes panoràmiques. A continuació, ara en progressiva baixada, anem davallant per la zona de Montigalà. Cal mencionar que la ruta està molt ben indicada i no tindrem cap problema d’orientació al respecte. Abandonem la pista de terra i ens endinsem per Badalona fins a tocar de mar. Ara seguim pel seu passeig marítim de Badalona fins al Pont del Petroli. Anem fins l’extrem del pont citat, dins de mar per contemplar tot el litoral. Retornem altre cop al passeig marítim i seguim endavant, tot passant per davant de l’antiga fabrica d’Anís del Mono. Continuem propers a mar fins el riu Besòs. Ara entrem al llit del riu i ciclem per aquesta avinguda verda fins al pont de Santa Coloma. Punt d’inici i final d’aquest sector de la Ronda Verda. Tampoc calen moltes més explicacions doncs la ruta es prou senzilla.

Breu: 
La intenció d’aquesta sortida era tastar aquest projecte de la Ronda Verda que es va fent realitat a trossos i que algun dia serà tota una realitat. Un projecte ambiciós i força esperat pels amants de la bicicleta. Avui hem fet el Sector Barcelonès Nord, més endavant provarem altres sectors o potser la ronda completa. Una bona proposta, matinal, per estirar una mica les cames sense anar gaire lluny.

Els ciclistes: Josep i Mercè

  Print Friendly and PDF