Comanegra  1557
Puig de les Bruixes  1390






El Puig de les Bruixes per Tots Sants (Halloween)

Desnivell: +/- 1.045 metres aprox.

Distància: 10 Km. aprox.

Punt de partida: Bassa dels Monars
Circulem per la carretera GIV-5223, de Beget a Rocabruna. Entre el quilòmetre 9 i 10 prenem una pista que surt a mà dreta. Una pista que ens durà al cap d’uns 9 quilometres aprox. quasi fins a la Bassa dels Monars. Estacionem el vehicle en una mena de prat elevat.

Ruta: 
Bassa dels Monars - Collet de l’Orri - Font de l’Avellanosa - Puig de les Bruixes - Serra Llarga de Monars - Serra Baixa - Comanegra - Bassa dels Monars

Recorregut:
Damunt nostre en sentit Nord podem observar per sobre nostre el cim del Comanegra. Continuem per la mateixa pista en direcció Est fins al Collet de l’Orri. Abandonem el collet esmentat per un corriol que s’endinsa per l’esquerra amb un cartell indicador del Puig de les Bruixes. Anem seguint les marques grogues sense perdre cota fins sobrepassar el mateix Puig que s’enlaira per damunt nostre. Seguim ben passat el Puig fins trobar el corriol que puja de les Collades i del Coll de Sant Marc, on regirem a l’esquerra per remuntar el mateix. Seguim altre cop marques grogues fins a dalt del Puig de les Bruixes. Magnífic mirador, coronat per un pessebre, des d’on obtindrem unes esplèndides vistes panoràmiques del mateix Comanegra, massís del Canigó i de tota la Garrotxa. Estètic i menut Puig que li dóna més afegit el fet de pujar-hi per Tots Sants o com diuen per “Halloween” per altres contrades. Una estona per la contemplació i enfilem cap a baix pel corriol ben marcat en direcció Oest. Ara només caldrà seguir l’evident corriol que ens guiarà sense pèrdua per la carena fins al Comanegra. El corriol va alternant la vessant francesa pel mig de frondoses i espectaculars fagedes. En tot moment ens acompanyen unes vistes esplèndides. En poca estona ens plantem a la cara Est del cim on el corriol ens redreça ara més costarudament cap a dalt. Arribem al cim de Comanegra, coronat per un punt geodèsic. Un cim que ostenta la categoria de ser el punt més elevat de la Garrotxa. Fem l’àpat del dia gaudint de les vistes i la tranquil•litat pròpia d’aquest indret. Unes fotos i reprenem la marxa per la vessant Sud-oest per on anirem davallant sense cap dificultat fins a la Bassa dels Monars.

Breu: 
Apropiada excursió per l’Alta Garrotxa per conèixer aquesta comarca tant exuberant de natura. Una distància i desnivell modestos que ens faran gaudir de la caminada. Igualment és d’obligada visita la població de Beget, encantador poble amb l’església de Sant Cristòfol, romànic català, que va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. Tot plegat una recomanable i perfecta jornada de muntanya.

Els caminants: Josep i Mercè

    Print Friendly and PDF