La Codolosa
via Josep Monistrol  V





Plaques solejades per l’entrenament 

Montserrat / La Codolosa / Via Josep Monistrol

Aproximació: Més o menys ¼ d’hora
Des de Collbató anem cap a les coves del Salnitre. Deixem el vehicle a l’estacionament situat a la zona d’esbarjo de “la Salut”. Sortim pel torrent de la Font Seca, més endavant prenem un corriol a mà dreta que ens du a la base de la zona.

Llargs :
L1 30 m IV+ / IV / V / IV
flanquegem un xic a l'esquerra i després amunt, grau mantingut i un ressalt
L2 35 m V / IV
després d’uns metres anem amb tendència a l’esquerra

Descens: 
Per la mateixa via. Dos ràpels de 30 metres fins una (incòmoda) instal•lació intermitja o un ràpel de 60 metres (justet) fins a peu de via.

Breu: 
Una zona farcida de vies amb diferents tipologies i nivells. No és de les zones més idíl•liques, ni molt menys, però que hi farem. Hem triat un parell de vies [ Josep Monistrol i Esperó Blocaire ] per fer el tast de la zona i enfilar-nos amunt, aviam quina impressió ens dóna. La via en qüestió presenta una escalada senzilla i disfrutona, amb una roca acceptable per anar tibant. Via oberta pels germans Masó, i dedicada al sabadellenc Josep Monistrol que vivia per l'escalada, mort en un accident mentre escalava al Campanile de Val Montanaia, a les Dolomites. La resta, doncs perfecta, un dia solejat i tranquil ens ha permès gaudir de l’escalada una vegada més.

Cordada: PeP &PeP

Print Friendly and PDF