Ferrada Creu de Noral






La ferrada del bosc de Segudet 

Accés / Aproximació: 
Dintre d’Andorra ens dirigim a Ordino. Des de Ordino prenem la carretera CS-345 que ronda propera al Riu de les Aubes. Més endavant, la carretera s’estreny fins arribar al final de la carretera asfaltada. En aquest punt estacionem el vehicle en un aparcament amb una capacitat per 4 cotxes aprox.
Veure pi¡unt de partida a Google Maps.
Seguim un camí, ben indicat en tot moment, i creuem dues vegades el riu de Segudet. Més endavant creuem un pontet o passarel•la de fusta i continuem fins situar-nos prop d’un torrent d’aigua. En aquest punt es troba l’inici de la via ferrada.

Retorn:
Prenem un camí que davalla decididament pel mig del bosc fins a la pista d’inici de l’aproximació. Seguidament desfem el camí fins a l’estacionament on tenim el vehicle.

Dificultat: K2

Breu: 
Una via ferrada que podem dividir en tres trams:
- primer tram que supera diversos ressalts verticals que ens allunyen del torrent i al mateix temps ens apropen a la paret de roca principal. Normalment aquest tram resta força humit per la seva ubicació i proximitat del torrent.
- segon tram que reuneix els passos més exigents mentre les vistes s’amplien generosament
- tercer tram composat per un llarg flanqueig cap a la dreta fins arribar a un punt de fuga. Seguidament superem un últim tram vertical que ens situa al capdamunt. Una petita desgrimpada ens deixa a l’inici del camí de tornada.
Una via ferrada senzilla, apte per iniciar-se en el món de les ferrades. Al costat es troba la via Ferrada del Segudet per si no en tenim prou amb aquesta. Tot i que la de la Creu de Noral és un xic més llarga, l’estil i traçat de les dues vies ferrades son molt similars.

Els ferraters: Josep i Mercè

Print Friendly and PDF