La Pastereta
via Aresta Est  V-





La via més lògica de la Pastereta 

Montserrat / Serrat de la Pastereta / La Pastereta / Via Aresta Est

Aproximació: ½ hora aprox.
Des de la Vinya Nova cap a Collbató, en el segon revolt a l’esquerra deixem el vehicle. Seguim la pista amunt fins una fita que indica el camí amb marques blaves, que més endavant es convertirà en un corriol. Seguim el mateix sense pèrdua i l’abandonem en la mateixa línea de l’esperó, per un altre corriol que ens durà directament a la cara Sud.

Llargs: 
L1 20 m V-
llarg d’inici amb els passos més fins
L2 20 m V-/IV+
sortida de la reunió vertical que seguidament suavitza
L3 40 m IV/III
llarg, còmode,  va perdent la verticalitat  
L4 40 m de trànsit
llarg de tràmit

Descens: 
Abans de finalitzar el tercer llarg trobarem una antiga instal•lació de ràpel que pot ser útil si ens dóna prou confiança. Si seguim pel fil de l’aresta aproximadament uns quaranta metres, trobarem la perfecta instal•lació de la via Barcelonets.

Breu: 
Un traçat lògic que busca l’esperó i l’aresta en aquest cas. Potser hi ha vies més difícils o més fàcils, però sempre hem produeix més satisfacció, si escau, trobar o anar per les línees que dibuixen les arestes, crestes o esperons segons el cas. L’idea inicial era fer a continuació la Via dels Amics, però el fort vent ens ha fet desistir d’aquesta idea i anar a buscar un altre indret més recollit. Bones sensacions a la roca i un dia radiant ens ha permès gaudir, altre cop, d’una bona jornada d’escalada.

Cordada: PeP i PeP

Print Friendly and PDF