Albarda Castellana  1177






Un cim tan desconegut com peculiar 

L’Albarda Castellana s’erigeix com el cim més alt de la comarca del Baix Llobregat. Això es dóna perquè Sant Jeroni, sostre de Montserrat, és el vèrtex limítrof de les comarques de l’Anoia i del Bages. L’Albarda es situa per sota de Sant Jeroni i s’ubica dins la comarca del Baix Llobregat.

Ruta: 
Pista Vinya Nova a Can Jorba - Camí dels Francesos – Coll de l’Ajaguda – Camell de Sant Jeroni – Les Pinasses – L’Albarda Castellana – Les Pinasses – Camell de Sant Jeroni – Coll de l’Ajaguda - Pista Vinya Nova a Can Jorba

Distancia: 8 Km aprox.

Desnivell: + 730 metres aprox.

Accés:
Situats a Collbató seguim per la pista fins a la Vinya Nova. Continuem per la mateixa pista en direcció a Can Jorba i en un dels revolts veurem un pal indicador. A l’inici del camí hi ha una mena de barrera anti-vehicles motoritzats.

Recorregut: 
El camí dels Francesos està molt ben senyalitzat amb marques “vermelles” i de PR “blanques i grogues”. Anem remuntant xino-xano fins al coll de l’Ajaguda on obtindrem unes magnifiques vistes de la canal del Migdia, flanquejada per espectaculars agulles i vies d’escalada. En aquest coll, si seguim per l’esquerra aniríem a la canal del Migdia i per la dreta anirem cap al Camell de Sant Jeroni. Seguim doncs per la dreta tot guaitant de les precioses vistes que se’ns van eixamplant. A l’alçada del Camell de Sant Jeroni trobarem un altre desviació, per l’esquerra aniríem al Portell del Migdia i per la dreta seguirem cap a la nostra destinació. Seguim amunt mentre al front tenim la gran mola de l’Albarda Castellana. Arribats a Les Pinasses trobarem una desviació, hem d’abandonar el camí que ens portaria cap a Sant Jeroni i regirem a mà dreta tot seguint unes marques “blaves”. Enfilem amunt i trobarem uns curts passos de grimpada per accedir dalt del cim. Un cop a dalt podrem gaudir una bona estona fent un gir de 360º de les esplèndides vistes i de tot un munt de roques ben conegudes. Fem la signatura al llibre de visites així com unes bones fotos. En front nostre veiem el cim de Sant Jeroni ple a vessar de caminaires que con naltros aprofitant aquest solejat dia de tardor. Per retornar simplement desfem el camí de pujada fins a l’inici d’aquesta excursió matinal.

Breu:
Una agradable caminada matinal com a bona opció per estirar les cames. El dia que ens ha acompanyat s’ha mostrat amable climatològicament i ens ha permès gaudir d’una entretinguda sortida matinal per fer gana. Igualment ens ha permès conèixer aquest peculiar cim fins ara desconegut i tan proper al mateix temps.

Els caminaires: Josep i Mercè

Print Friendly and PDF