Granollers - Montcada i Reixach - Sant Adrià del Besòs






Una passejada per la llera dels rius Congost i Besòs

L'esforç per recuperar la llera del riu Besòs en el seu darrer tram ha quedat reflectit en el projecte plurimunicipal de la recuperació ambiental, paisatgística i per a l'ús social, el qual ha fet possible la creació del Parc Fluvial del Besòs. El seu àmbit abasta els darrers 9 quilòmetres paral•lels al riu i té una extensió de 115 hectàrees en els municipis de Montcada i Reixac, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. D'altre banda, el projecte endegat per l'ajuntament de Granollers al riu Congost també ha permès augmentar la qualitat de les ribes fluvials del riu Besòs.

Nivell = Fàcil

Itinerari:
Granollers – Riu Congost – Montornès del Vallès – Riu Besòs – Montcada i Reixach – Santa Coloma de Gramanet – Sant Adrià de Besòs

Accés:
Ens arribem a Granollers (centre) amb Rodalies des de les estacions del Clot o Sant Andreu Comtal. Normalment un dels vagons està adaptat per les bicicletes.

Recorregut:
Una ciclada de entrenament, preparatòria per afrontar la setmana vinent el repte del “Danubi en btt” que ja tenim del tot envestit, ara només ens falta començar. El primer tram referent al Riu Congost es troba encara en un estat que podríem qualificar de projecte, canviant de ribera diversos cops, aprofitant un passeig lateral, travessant zones poblades i afectat per diverses obres en execució. El segon tram referent al Riu Besòs ja presenta una regularitat i arrengament molt més adequats per la practica de la bicicleta. Esperem que algun dia aquestes vies verdes siguin patrimoni arquitectònic pels ciutadans d’aquestes terres. Tot plegat un parell o tres d’hores damunt la bicicleta.

Breu:
Encara que el primer tram encara si troba força industrialitzat, no treu el mèrit de la lenta recuperació del riu. Una ciclada que podem complementar amb un refrigeri a una bona terrasseta a la fresca.

Els cicloturistes = Gloria – Josep – Mercè

Print Friendly and PDF