1a etapa  |  Donaueschingen - Hausen im Tal
El Danubi en BTT






Primera etapa i presa de contacte

Fitxa de l’etapa:

Distància: 72 km.
Senyalització: perfecte
Ruta: Donaueschingen-Pfohren-Gutmadingen-Geisingen-Immendingen-Tuttlingen-Fridingen-Hausen

Presentació de l'etapa:
Després de mesos de logística i preparació, comencem la pedalada pel Danubi atents a les icones, cartells i senyalitzacions que ens aniran marcant i guiant pel bon camí fins el nostre objectiu, anomenat Budapest. Amb tota la feina per fer, rebem la primera presa de contacte i les primeres impressions per terres Alemanyes.

Descripció de l'etapa:
Iniciem la nostra ciclada a Donaueschingen (1) es troba un broll d’aigua on està situat l’hipotètic (2) naixement del Danubi. Comencem pedalant per un camí asfaltat que s’endinsa a un preciós parc amb la presencia del Danubi. Una senyalització perfecta ens va duen per les primeres poblacions alemanyes fins a prop de Tuttligen, d’on sortim de la ruta i cerquem el centre de la població per fer un tomb i al mateix temps prendre l’àpat del dia. Sortim d’aquesta població i seguim fins a Fridingen, on la pista passa a ser de terra. Entrem al Naturpark Obere Donau i trobem les primeres rampes, algunes força empinades. Un tram preciós, solitari, exultant de natura per tots costats. Feia estona que el cel s’estava ennuvolant i com era de preveure, de sobte, el primer ruixat intens ens cau al damunt. Sortosament trobem aixopluc sota un cobert i ens quedem una bona estona fins que la intensitat del ruixat disminueixi i permeti seguir endavant. Quan la tempesta amaina sortim decididament per afrontar els últims quilometres. Un pont ens permet abandonar la ruta i accedir a la població de Hausen on hi trobarem un càmping.

Comentaris:
(1) Donaueschingen és una població tranqui-la al límit de la Selva Negra que és famosa pel seu estanc on brolla l’aigua que dóna vida al Danubi que té un recorregut de 2.840 quilometres fins al Mar Negre a Romania.
(2) Hipotètic, ja que el Danubi neix a la Selva Negre de l’unió de dos petits rius, el Brigach i el Breg.

Allotjament:
Fem nit a l’únic, senzill i acollidor càmping a la vora del Donau.

Breu:
La primera etapa ens ha donat una impressió molt bona. La tranquil•litat, la cultura de la bicicleta, l’educació dels conductors amb vehicle motoritzat, el paisatge, les tranqui-les i acollidores poblacions, sembla que això comença prou be. A estones i finalment al càmping hem coincidit amb una parella de catalans de Vendrell que fan part de la ruta i/o les etapes més interessants.

Print Friendly and PDF