Sant Miquel de Solterra  1204






Sant Miquel de les Formigues

Sant Miquel de Solterra és el cim més elevat de les Guilleries i s'alça fins els 1.204 metres. Es troba entre els municipis de Sant Hilari de Sacalm i d'Osor a la Selva. Sant Miquel de Solterra, també anomenat Sant Miquel de les Formigues, perquè en aquest punt a l’estiu si troben una gran quantitat de formigues voladores.

Distància: 25 kms.

Desnivell: ± 1800 metres

Ruta:
Arbúcies - Joanet – Sant Hilari Sacalm – Coll de Llevanyes – Can Borrell - Sant Miquel de Solterra – Can Cercenes - Osor

Recorregut:
Sortim d'Arbúcies pel camí de Can Riera, remuntarem la riera de la Pineda fins gairebé arribar a Can Furriol, on la travessarem per reprendre el GR83 que ens durà al poble de Joanet per un costerut corriol en poc més d'una hora. Travessem el petit poble, mentre gaudim de les fabuloses vistes sobre el Montseny que ens ofereix fins arribar al cementiri, on retrobarem el corriol de camí a Sant Hilari de Sacalm. A Sant Hilari retrobem la civilització, les seves aigües i l'encant burgés a l'hora carrincló. Nosaltres seguim pel GR83 ara en forma de pista fins poc abans d'arribar al Coll de Llevanyes on cal deixar el trencall de la dreta, que baixa suaument. Cruïlla de camins i arribem al Coll de Llevanyes, aquest coll és un pas natural per on passava l’antic camí ral que anava des d’Osor fins a Sant Hilari Sacalm. Cal seguir pujant pel mateix camí, que és el més clar, tot girant cap a l'oest. Després de caminar uns 40 minuts torna a haver-hi una altra bifurcació. Arribats en aquest punt, si troba un rètol indicatiu, deixem el camí principal de la ruta indicada i seguim cap a l’esquerra. La pista de la dreta serà la de retorn. Aquí abandonem la pista i per el marge dret seguim un corriol, que amb forta pujada i passant pel mig del bosc, seguim la carena suaument fins arribar a la masia abandonada de Can Borrell. Passada la masia seguim la pista que puja cap a la dreta. Desprès de caminar uns pocs metres veiem uns arbres marcats amb uns senyals de color vermell. S’arriba a un coll (amb unes fites de pedra) on enllaça amb els diferents itineraris de pujada i que ens deixa al peu del cim on hi ha la creu. El camí a seguir està força fresat. Podem acabar d’arribar al cim fent una curta i fàcil grimpada, o voltar per la dreta on hi ha un sender més còmode. Una empenta final i arribem a Sant Miquel de Solterra. Al cim gaudirem d'esplèndides vistes al Sud del Montseny, al Nord-oest del Collsacabra i les cingles de Nostre Senyora del Far i al Nord les neus del nostre Canigó. El descens fins a Osor el fem per un sender de singular bellesa amb vistes sobre la vall d' Osor per la carena nord, passant per la Roca d'en Cercenes, tot seguint unes senyals vermelles i passant per Can Cercenes per anar a retrobar novament el GR83 que ens ha de dur fins al final de l'etapa a la vila d'Osor.

Breu:
Una llarga caminada tot conquerint de passada en nostre objectiu anomenat Sant Miquel de les Formigues. Aquest cop tenim la Raquel i en Jordi com a convidats d’honor, una bona estrena per ambdós. El dia lluminós fins a migdia on un emprenyador vent frescot ens va dur núvols de poca rellevància. Tot plegat una bona jornada per anar gaudint de la muntanya en tots els seus sentits. Fins la propera.

Print Friendly and PDF