GR 83 - Camí del Nord
9a etapa / Refugi de Marialles - Pic del Canigó
Pic del Canigó  2784






Ficha tècnica de l’etapa:
Distància: 14 km.
Desnivell positiu: 1000 metres.
Desnivell negatiu 1000 metres.
Dificultat dels trams de corriol: alta muntanya i grimpada de 1º grau a la xemeneia final.


Presentació de l'etapa:
El passat mes de Juliol, vàrem quedar-nos a peus del Canigó, a la vila de Prats de Molló ja a la comarca del Vallespir. Per tant ara només ens queda enfilar-nos a la muntanya que anem seguint des des el llunyà 10 de Gener, el dia que començàvem aquest llarg camí just a platja de Canet de Mar i què ara finalitzarem.

Descripció de l'etapa:
Seguirem el marcat sender que comparteixen els GR83 i el GR10 fins a la cruïlla on es separen, a l'esquerra segueix el GR10 direcció Cortalets i a la dreta el GR83 enfilant-se cap al Canigó. A uns centenars de metres coll a munt trobarem el petit refugi d'Aragó. Seguirem pels prats dels Plans de Cadí amb vistes al nostre Pic del Canigó. Després dels prats, el sender es multiplica en infinites dreceres que s'enfilen a la Portella de Vallmanya, a peus de la Xemeneia final que dóna accés a Pic del Canigó en poc més de quatre hores.
De tornada ens dividirem en dos grups. El primer grup retornarà al refugi desfent el camí d'ascens i el segon baixarem per la vessant nord del Canigó passant per Cortalets, Taurinya, Sant Miquel de Cuixà i fins a Prada de Conflent final del GR83 on ens retrobarem a la resta del grup.

Breu:
Avui farem el “cim” posant punt i final del GR 83. Un sender de gran recorregut que hem dut a terme, etapa darrera etapa desde Canet de Mar fins al Canigó. Un bon grapat de quilometres que ens han permès conèixer una infinitat de paisatges i racons del nostre estimat País. L’ascensió al Canigó ha estat esplèndida enmig d'un paisatge feréstec i alpí. El Canigó ens ha rebut com a fills seus, com amants de la muntanya. El Canigó ens ha fet la concessió d’entrar per la porta gran per la seva xemeneia acabant  d'assolir el GR 83 amb més solemnitat. Aquest GR 83 ha sigut un èxit, ens ha permès caminar, xerrar, mirar, gaudir així com viure molts moments pel record. Que és la vida sinó, moments, fragments. Felicitats al Foment i al Miquel com creador i organitzador d’aquest projecte.

Print Friendly and PDF