II Travessa Les Borges Blanques - Montblanc






La travessa Les Borges Blanques - Montblanc és una marxa de resistència individual de caràcter no competitiva que puntua per a la Copa Catalana de Caminades de Resistència. Discorre principalment per camins i pistes forestals així com pels pobles de l’Albi, el Vilosell i Vimbodí, i altres llocs d’interès com ara l’ermita del Torrents, el castell de Milmada, el monestir de Poblet, l’ermita de la Santíssima Trinitat i l’ermita de Sant Joan, per finalitzar a Montblanc. La travessa és un esdeveniment esportiu que uneix la comarca de les Garrigues amb la de la Conca de Barberà.

Sortida: La sortida de la caminada es realitza a les 7 h des de la plaça de la Constitució de les Borges Blanques. El lliurament de dorsals es dona des de 60 minuts abans de la sortida.

Recorregut: 51,40 Km.

Desnivell: ± 2.400 metres acumulat.

Breu: Les ciutats son buides, la gent se’n va a la platja per a refrescar-se com Deu mana. Altres sonats en canvi prefereixen caminar un munt d’hores sota l’angoixant calor que es dona per aquestes terres a finals d’Agost. En Jordi i Jo mateix ens apropem a Les Borges Blanques, de bon mati, per dur a terme la caminada. Un dia esplèndid ens acompanya durant tot el dia, tan esplèndid que ens fa suportar una torrada de les bones fent més dura la proba. La hidratació, altre cop, es fa fonamental per no defallir en l' intent. Les hores van passant i els quilometres també, un darrera l’altre. Els primers quaranta quilometres discorren per “falsos llanos” com diuen alguns esportistes d’elit. Aquesta travessa es reserva el desnivell pels últims onze quilometres per acabar d’estovar les cames. Com sempre, sigui la distancia que sigui, s’arriba al final amb les forces justes, sembla que l’organisme prengui dades, analitzi i s’adapti a la situació el just i necessari. A la tornada ja parlàvem de la propera, es repeteix l’historia, en el fons som una mica masoquistes, crec que som addictes al patiment. Apa dons, fins la propera.

Els caminaires = Antonio, Jordi i Josep.

Print Friendly and PDF