Ferrada Morera del Montsant






Una entretinguda i estètica ferrada

Accés / Aproximació:
Des de Reus circulem per la carretera T-11 i després per la carretera C-242 fins a Cornudella de Montsant. A continuació, prenem per l'esquerra la carretera TV-7021 fins a La Morera del Montsant. Deixem el vehicle a l'entrada del poble.
Per entendre millor l'aproximació, veure-ho a Google Maps.
Anem a trobar el GR-171 situat a la part alta del poble on trobem uns cartells indicadors. Seguim un bon tros el esmentat GR en direcció al Barranc de la Grallera, molt atents a las marques verdes que ens indican el trencall que per la dreta que s’enfila pel mig de un caos de blocs fins el inici de la ferrada.

Dificultat:  K3

Retorn:

Hem d'acabar de remuntar i seguir, a mà dreta, per la carena fins trobar una gegantina fita que ens marca un trencall que davalla a mà dreta En clara direcció la Morera de Montsant, seguim el camí marcat amb fites. Un cop situats a l'alçada del poble, davallem pel turó fins al fons del Barranc de Grallera. Ho podem reconèixer des de lluny per un llit de pedres blanques.

Breu:
Cap de setmana ferratero amb tres vies ferrades programades per la zona:
-  Dissabte =  Ferrada Morera del Montsant  i  Ferrada La Trona
-  Diumenge =  ½ Ferrada Agulla de l’Aigualcoll
Una xapa rotulada i rovellada ens dóna la benvinguda. Iniciem la ferrada per una placa vertical d'uns 12 metres aprox. Desprès ens endinsem pel darrera de l’agulla  circulant per un tram vertical i un xic extraplomat, fins arribar a una segona agulla on trobarem la part més atractiva de la ferrada. Una agulla vertical que dóna pas a un pont tibetà molt estètic i aeri. A continuació, seguim sense més complicacions amb alguna cabra que altre que ronda per la zona. Una interessant i entretinguda via ferrada per aquestes contrades, que ens ha deixat bones sensacions. 

Els ferreters: Gloria - Josep - Mercè - Mònica i Santi

Print Friendly and PDF