3a etapa  |  Riedlingen - Ulm
El Danubi en BTT






Arribem a la primera gran ciutat mentre refermem la falsa teoria de “la ruta del Danubi és planera”

Fitxa de l’etapa:
Distància: 79 km.
Senyalització: perfecta
Ruta: Riedlingen-Bechingen-Zwiefaltendorf-Datthausen-Neuburg-Dettingen-Ehingen-Ulm

Presentació de l'etapa:
Tercera etapa que transcorre per poblacions molt interessants com Ehingen fins arribar a la primera gran ciutat de Ulm (1-2). Circularem còmodament, però alguna rampa força pronunciada ens anirà trencant el ritme i ens farà suar la cansalada.

Descripció de l'etapa:
Sortim de Riedlingen travessant dos ponts per reprendre la ruta del Danubi. Circularem per extensos camps de conreu mentre anem deixant enrere petites poblacions. A la població de Zwiefaltendorf fem una curta visita a la factoria de cervesa Blank's i aprofitant l'ocasió prenem un esmorzar de campions a l'hostatgeria Brauereigasthof del mateix edifici. Pels voltants de Datthausen ens trobarem, segurament, una de les rampes més exigents de tota la ruta. Passat Dettingen ens encaminem cap a Ehingen per fer l’aturada tècnica del dia. En aquesta població ens ubiquem a la esplèndida, arquitectònicament, plaça del mercat plena de vida i color amb tot tipus de paradetes. Un cop recuperades les forces reprenem la marxa. En aquest indret hi ha dues opcions: la primera opció consisteix en prendre la variant del Nord o Blautal que segueix el curs del riu Blau fins a Ulm (1-2), transcorrent per una ample vall per carreteres d’àmbit local; la segona opció consisteix en prendre la ruta que passa primerament per Griesingen i seguidament per altres poblacions fins a la mateixa destinació. Naltros desprès d’una petita assemblea optem per la primera opció, encara que resulta més llarga ens sembla més atractiva. De totes maneres arribem a Ulm que posseeix un centre històric molt atractiu.

Comentaris:
(1) La catedral de Ulm, església protestant d’arquitectura gòtica té la torre més alta del món amb 161,53 metres.
(2) Ulm també és coneguda arreu per ser la ciutat natal de Albert Einstein.

Allotjament:
Fem nit a l’alberg, força còmode i agradable. L’únic inconvenient el trobem en la seva situació amunt d’un turó tipus “Montjuic” que s’ha d’afrontar sense defallir.

Breu:
Aquesta etapa ens a refermat la teoria del mite del Danubi planer, fent-nos treballar més del previst. A la bella població de Ehingen hem comprat fruita i altres àpats pel seu viu mercat ple de vida i color. Arribats a Ulm la recerca de l’alberg ha sigut físicament bastant exigent. Donat que hem arribat prou tard i estem un xic cansats, demà pel matí farem un tomb per la ciutat abans de reprendre la ruta cap a Dillingen.

Print Friendly and PDF